Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

L’inculte Ortega Smith: “L’euskera utilitza paraules inventades”

|

- Publicitat -

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha protagonitzat un lamentable acte electoral a Vitòria, on ha carregat de totes les maneres possibles contra el PNB, la societat i la cultura basques, en el marc de les imminents eleccions d’Euskadi. Algunes de les barbaritats que ha deixat anar per criticar els adversaris del partit d’extrema dreta als comicis parlen de partits com el PNB, de qui assegura que són quatre gats que tenen manipulada la democràcia al País Basc i de qui les mans estan tacades de sang per la seva connivència amb el terrorisme”.

Publicitat

Però el que més demostra el baix nivell cultural dels ultres de Vox ha estat les declaracions d’Ortega Smith contra la llengua d’Euskadi, l’euskera, de la qual ha dit que recorre a “paraules inventades” procedents de “dialectes de diferents pobles que no s’entenien entre ells”, i ha assegurat que no existeix la nació basca, al·ludint un cop més al partit Nacionalista Basc: “Aquí no hi ha més que una nació que és Espanya”. També ha acusat al partit d’introduir “missatges d’odi a Espanya als nens des que van a la guarderia”.

Un espectacle ridícul i lamentable a qui malauradament bona part dels ciutadans espanyols donen suport i fan que cada cop sigui més urgent la construcció d’una república catalana per fugir d’elements com Ortega Smith.

Et pot interessar  El català, l'aranès, el basc i el gallec ja són llengües de ple dret al Congrés espanyol
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió