Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’incendi a l’Ebre provoca un nou episodi de catalanofòbia a les xarxes

|

- Publicitat -

El foc avança totalment descontrolat per la Ribera d’Ebre i a hores d’ara ja ha cremat més de 5.000 hectàrees. En una intervenció a RAC1; el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha reconegut que per les característiques de la zona serà complicat controlar les flames, a curt termini. Com és habitual en aquests casos ha revifat la catalanofòbia a les xarxes.

Sempre sota l’anonimat, alguns usuaris han fet mofa de l’ajuda que la Generalitat ha demanat a l’exèrcit espanyol per extingir l’incendi. “Que vayan los del lacito”, “Ahora si son españoles”, “Que vaya la guardia pretoriana de Torra”, “Que h….a” i altres missatges demanant una consulta a tot Espanya per decidir si s’envia ajuda a Catalunya són algunes de les idees que predominen en les xarxes socials.

Publicitat

 

El Gobierno també usa l’incendi 

La vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo ha destacat aquest dijous la resposta “ràpida i lleial” que s’ha donat a la Generalitat enviant efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) a l’incendi de la Ribera d’Ebre. Calvo ha visitat el centre de comandament del foc, ubicat a Vinebre, i ha fet una crida a la ciutadania a tenir “moltes precaucions” davant d’un estiu que “segurament serà complicat”. “Hem d’estar tots alerta amb les activitats que puguin provocar en un país” que té un “risc particular”, ha assegurat.
Calvo ha remarcat que l’incendi té “una dificultat en el terreny” i ha destacat la tasca “eficaç i impecable” de l’UME per donar suport als serveis de la Generalitat.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut