Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

L’impost turístic finançarà una via peatonal al recinte de Sant Pau

El nou espai es construirà en tres fases

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona finançarà amb 300.000 euros de la recaptació del Impostd’Estades en Establiments Turístics (IEET) el projecte d’obertura d’un vial per als vianants que creuarà el recinte de Sant Pau i connectarà els carrers Cartagena i Sant Quintí, segons ha afirmat aquest divendres en una roda de premsa el regidor Agustí Colom.

El nou espai, que constarà de zones verdes i serà utilitzat per desenvolupar diverses activitats dirigides a la ciutadania, es construirà en tres fases, la primera de les quals finançarà el consistori i es preveu acabar l’any 2020, i dos més que seran finançades per la FundacióPrivada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, sumaran un total d’un milió d’euros i s’iniciaran en 2019.

Publicitat

Millorar la comunicació 

L’objectiu és millorar la comunicació per als vianants entre els districtes del Guinardó i el Baix Guinardó i dinamitzar comercialment aquesta zona del barri Horta-Guinardó, influïda per grans vies de mobilitat de vehicles com la ronda del Mig i la barrera física que suposa el recinte de Sant Pau.

En concret, l’actuació de l’Ajuntament consistirà a millorar el paviment de la zona per als vianants propera al carrer Sant Quintí, incrementar la vegetació i la arboleda lateral, i instal·lar nova il·luminació i un sistema de control i tancament d’accés per bloquejar l’espai en horari nocturn, garantint així la seguretat del recinte.

Per la seva banda, la Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau té previst adequar l’espai que queda davant de l’edifici universitari (UAB-EUI) del Campus de Sant Pau per convertir-ho en una zona on, en paraules de Colom, els alumnes, pacients i veïns “puguin gaudir d’un espai verd tan necessari en aquesta zona”.

Aquesta remodelació es contempla en el vigent pla urbanístic de la ciutat, aprovat en 2013, i forma part de la Estratègia Territorial de GestióTurística de l’Ajuntament de Barcelona a causa que és una demanda històrica entre els veïns de tots dos districtes de Horta-Guinardó.

Et pot interessar  La FECAC aprofita la Fira d'Abril una vegada més per fer-li campanya a l'espanyolisme més ranci i l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut