Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’habitatge, la seguretat, la mobilitat i l’atur: els principals esculls del primer debat de candidats a l’alcaldia de València

Durant el debat també s'han abordat els serveis socials, les polítiques per a la gent gran, la neteja, les llicències municipals i el lideratge de la ciutat

|

- Publicitat -

Els representants de Compromís, PP, PSPV, Cs i Vox van enfrontar-se el passat dilluns, 15 de maig, en el primer debat de candidats a l’alcaldia de València abordant les principals qüestions que més preocupen els valencians i valencianes: l’habitatge, la seguretat, la mobilitat i l’atur. A banda d’aquestes problemàtiques, durant el debat també s’han abordat els serveis socials, les polítiques per a la gent gran, la neteja, les llicències municipals i el lideratge de la ciutat, segons recull el Diari La Veu.

El debat va iniciar-se amb tots els candidats reflexionant sobre la visió que tenen de València. L’alcalde i candidat de Compromís, Joan Ribó, i la vicealcaldessa i candidata socialista, Sandra Gómez, han tret pit de la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament de València en comparació amb la que va fer el PP, subratllant els casos de corrupció que van esquitxar el partit. Ambdós representants han celebrat els avenços de la ciutat des que van assumir-ne la gestió el 2015, tot i reconèixer que encara “queda per fer”. Respecte a l’habitatge, Ribó ha matisat que és una qüestió en la qual ha d’implicar-se el Govern i la Generalitat juntament amb l’Ajuntament. Gómez, per la seva banda, ha defensat la gestió de l’Ajuntament i la construcció d’immobles públics a través de Aumsa.

Publicitat

Davant aquests retrets, la candidata del PP, María José Catalá, ha etzibat que l’esquerra el “passat més immediat”, tot criticant que no hagin dut a terme abans les accions que ara plantegen, com l’anunci d’una moratòria per impedir nous apartaments turístics. La candidata popular ha defensat que el seu partit és l’únic que garanteix el canvi, especialment en matèria fiscal, on ha aprofitat per proposar una baixada d’impostos, i criticar la poca inversió en construcció d’habitatges de protecció pública.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià

Sorprenentment, el candidat de Cs, Fernando Giner, no ha volgut entrar en polèmiques i s’ha mostrat equidistant, subratllant que la ciutat “no és qüestió de dretes o esquerres” sinó “de gestió” i “diàleg” orientats a la “convivència”. En les seves intervencions, Giner ha lamentat que no hi hagi un “pla d’habitatge” i que, dels 23 plans urbanístics, 18 d’ells “ni han començat”, així com l’elevat nombre de casos de sensellarisme i l’estat dels carrers.

D’altra banda, el candidat de Vox, Juan Manuel Badenas, ha centrat les seves intervencions en els nivells de neteja i seguretat dels barris, tot criticant que la visió de l’alcalde no “coincideix” amb la visió dels veïns. Badenas també ha criticat que Ribó no assisteixi a actes religiosos, demanant-li que a la plaça de l’Ajuntament no hi hagi només “moros”, sinó també “cristians”, un comentari que la vicealcaldessa li ha retret.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut