Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

L’extrema dreta s’aprofita del coronavirus per fer propaganda a les xarxes socials

Des de la direcció de Vox fan servir grups de Whatsapp i Telegram per ordenar als seus simpatitzants que facin córrer missatges difamatoris i mentides

Redacció
Redacció 29/03/2020
El líder de Vox, Santiago Abascal, al seu escó del Congrés dels Diputats el 5 de gener del 2020.

Vox s’aprofita de la situació del coronavirus per anar contra tot el que considerin el seu enemic, i fan servir les xarxes socials per impulsar tota mena de mentides i difamacions. Segons unes informacions que publica eldiario.es, el CIS durant les passades eleccions generals indicava que gairebé un 10% de ciutadans havia rebut missatges de Vox (en qualsevol sentit), més que cap altre partit, i van aconseguir que un 57,5% d’espanyols parlessin de la seva ideologia i manera de fer, un percentatge encara més alt que el PSOE, el partit guanyador de les eleccions.

Eldiario.es destapa que aquestes tendències no sorgeixen des de la ciutadania, sinó des de la direcció de Vox, que a través de grups de Whatsapp o Telegram, ordena als seus simpatitzants que enviïn missatges i els comparteixin a les xarxes socials. D’aquesta manera, creen estratègies per jugar amb els algoritmes de les plataformes i així expandir la visibilitat del seu discurs, i ara, en temps de coronavirus, aquesta tendència no ha fet més que pujar.

Segons el politòleg Ignacio Martín Granados, “en situacions de tragèdia, els missatges autoritaris, de força o agressius es compren millor que els missatges de prudència que fa servir la ciència”.

D’aquesta manera, Vox ha distribuït als seus simpatitzants propaganda amb les sigles de PSOE i Unides Podem modificades per incloure la imatge del virus i fa campanya sobre els contagis de ministres durant la manifestació del 8M, un acte d’hipocresia brutal tenint en compte que els dirigents de Vox van fer un míting multitudinari el mateix cap de setmana, i des d’allà molts es van contagiar de coronavirus.

Relacionats