Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

L’exitosa recusació de Conde-Pumpido cou i molt al TC

El tribunal es blinda davant possibles noves recusacions i es conjura per rebutjar-les totes en una altra vulneració del dret de defensa

Redacció
Redacció 22/04/2021
La fiscal general de l'estat, Dolores Delgado, amb el seu padrí, Cándido Conde-Pumpido, saludant el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, en l'acte de presa de possessió, el 26 de febrer del 2020.

Al Tribunal Constitucional (TC) no ha paït gens bé que Cándido Conde-Pumpido s’hagués d’inhibir en els temes relacionats amb la causa del ‘procés’ per la recusació que havien presentat contra ell les defenses de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva. El recusaven perquè es va pronunciar en contra dels acusats públicamenbt. Davant d’això el TC, segons publica avui ‘El Confidencial’ ha decidit blindar-se i a partir d’ara rebutjarà per frau futures recusacions que puguin presentar les defenses dels presos i exiliats independentistes. El tribunal entén que aquestes recusacions responen a un intent de bloquejar-ne l’acció i no pensa tolerar-ho. La decisió, però, a la curta o a la llarga se’ls pots girar en contra perquè ens trobaríem novament davant d’una nova vulneració flagrant del dret de defensa.