Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

L’exèrcit va a la seva: segueix ocupant el territori sense fer cas de la resta d’autoritats

A les forces de l’estat no els agrada treballar junts, i asseguren que hi ha “molta tensió” entre els militars i la Guàrdia Civil

Redacció
Redacció 02/04/2020
Imatge d'agents de la Guàrdia Civil muntant l'hospital de campanya al poliesportiu l'11 el 26 de maç de 2020. (Horitzontal)

A mesura que passen els dies de confinament, les forces de seguretat de l’estat espanyol s’estan adonant que treballar junts no és el seu desig més fervent. Des que s’han de repartir les feines per vigilar que tothom estigui confinat, les diferents agrupacions s’han trobat en situacions de tensió, i la Guàrdia civil ara alerta que en moltes ocasions, els militars estan actuant de manera “unilateral”, ja que suposadament el comandament de seguretat ciutadana està en mans del Ministeri d’Interior, i no en el de Defensa, però l’exèrcit està “funcionant per lliure”, realitzant accions que no tenen marcades.

Segons fonts de la Guàrdia Civil a les que ha tingut accés el diari El Mundo, existeix “molta tensió” i asseguren que els militars s’han posat a “caminar en solitari”. Sembla que el problema principal el tenen les forces que depenen del ministeri de l’Interior, ja que des de Defensa han insistit que, a poc a poc, s’estan posant en marxa actuacions conjuntes amb el Ministeri ja mencionat.

 

Relacionats