Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

L’Exèrcit construeix un poble de “combat” sense avaluació ambiental a una àrea natural de Palma

L’Exèrcit de Terra justifica l’ocupació de 5.000 metres quadrats dient que “són construccions d’interès per la Defensa Nacional”

Redacció
Redacció 27/10/2020
Imatge d'un grup de soldats de l'exèrcit espanyol / Gobierno

L’Exèrcit espanyol segueix expandint-se allà on vol amb el consentiment del Gobierno. Ara, han construït un poblat de “combat” i de maniobres per simular assalts a Palma. En concret, han aixecat les construccions en una extensió de 5.000 metres quadrats en una Àrea Natural d’Especial interès, a la zona protegia de Son Suredeta, i l’exèrcit encara al·lega que es tracta d’unes construccions “d’interès per la Defensa Nacional”.

Un projecte que, amb un pressupost de 450.000 euros, encara no rebut una avaluació ambiental per part del Govern balear, i que el president del Son Quint-Parc Natural de Ponent, Joan Prats, ja ha denunciat l’impacte de les obres realitzades. Segons el diari de Mallorca, Prats no entén com l’exèrcit pot haver construït un poblat en plena àrea natural i en una zona d’influència de la Serra de Tramuntana. Prats també assegura que la zona se situa molt a prop d’una població, Son Vida, on el soroll de les armes que s’utilitzin al poblat militar “serà patent”.