Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

L’excomissari Villarejo admet haver espiat el sobiranisme a ordres de la Policia espanyola

Per primera vegada, el ja popular excomissari José Manuel Villarejo, ha admès davant d’un jutge les operacions dissenyades per la Direcció Operativa Adjunta (DAO) de la Policia per arremetre contra […]

Redacció
Redacció 22/04/2019
El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu

Per primera vegada, el ja popular excomissari José Manuel Villarejo, ha admès davant d’un jutge les operacions dissenyades per la Direcció Operativa Adjunta (DAO) de la Policia per arremetre contra CIU en el marc policial de l’anomenada ‘policia patriòtica’. Segons avança el diari ARA, Villarejo ha declarat que la intenció era “perjudicar un partit polític” així com inspeccionar el Banc de Madrid el 2014, operació, pressumptament, per obtenir dades bancàries de la família Pujol.

Higini Cierco, un dels accionistes propietaris de la BPA, i que va interposar una denúncia i una querella criminal a la Batllia d’Andorra (òrgan jurisdiccional de primera instància i instrucció) contra el comissari Marcelino Martín-Blas, excap d’Afers Interns de la Policia espanyola, i l’exagregat d’Interior de l’ambaixada d’Espanya a Andorra l’any 2016, els acusava de delictes de coaccions i de xantatge per obtenir les dades dels comptes bancaris dels familiars de Pujol en aquest banc.

Villarejo, preguntat en seu judicial per aquesta operació, la titlla de “política”. A més, pel motiu de la inspecció, reconeix: “Era per aconseguir perjudicar un determinat partit polític i el seu banc en benfici de l’altre (Andbank).