Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’excap del CNI implicada en l’espionatge amb Pegasus cobra un escandalós sou en concepte d'”indemnització”

|

- Publicitat -

L’excap del CNI, Paz Esteban, que el mes de maig del 2022 va ser cessada del seu càrrec arran de l’escàndol per l’espionatge a independentistes i membres del Govern català i espanyol amb Pegasus destapat per Citizen Lab, lluny d’estar condemnada per aquests fets, i per a sorpresa de ningú, ha estat premiada. Tal com va succeir amb alguns dels agents infiltrats en moviments socials de l’esquerra catalana, Esteban, si bé ja no ostenta el càrrec de màxima dirigent del CNI, cobra una escandalosa xifra en concepte d'”indemnitzacions”.

El sou que Esteban percebrà fins al 2024 es correspon amb el 80% de la retribució que tenia quan dirigia el CNI, una xifra que ascendeix fins als 7.306,02 euros, segons informa Voz Pópuli. L’exdirectora va començar a cobrar la indemnització només 3 setmanes després d’haver estat cessada.

Publicitat

El motiu pel qual a Esteban li pertoca aquesta retribució es deu a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat del 1981. Aquesta estableix que determinats alts càrrecs del Govern espanyol, la Casa Reial o altres organismes (com la Fiscalia General o el CNI), tenen dret a cobrar una pensió indemnitzadora equivalent al 80% de la seva retribució anual després d’abandonar el càrrec, i durant un període de 2 anys. Un altre exdirector del CNI que també va percebre aquesta escandalosa indemnització, per exemple, és Félix Sanz Roldán.

Et pot interessar  Clatellot d'Amnistia Internacional a Espanya: li recrimina que no investigui prou les vulneracions de drets humans a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut