Diumenge, 5 de febrer de 2023 - Edició 1655
La República

L’evasora fiscal Ana Torroja reclama el títol nobiliari que Franco li va concedir al seu avi

La cantant de Mecano no ha mostrat cap pudor a l’hora de reclamar un títol franquista

Redacció 03/12/2021

Ana Torroja, la cantant de Mecano, ha expressat el seu desig de recuperar el marquesat que el dictador Francisco Franco li va atorgar, de manera pòstuma, al seu avi. L’artista així ho ha sol·licitat al Ministeri de Justícia, segons avançava la periodista Eva Belmonte a Twitter.

Eduardo Torroja Miret va ser un famós enginyer de camins –conegut pel malnom ‘el mag del formigó armat’– que el dictador va honorar amb el títol de marquès. Ara, Ana Torroja demana heretar el títol nobiliari que en el seu moment va passar del seu avi al seu pare, el també prestigiós enginyer José Antonio Torroja, mort el 14 de juliol d’enguany, segons explica eldiario.es. Si ningú disputa la sol·licitud, una carta signada pel rei donarà per aprovada la successió i la cantant espanyola serà oficialment marquesa.

Torroja, líder d’una de les bandes més influents de la música pop en espanyol, va admetre el 2014 haver comès tres delictes fiscals entre 2003 i 2007, pels quals va pagar 1,5 milions d’euros a Hisenda. Tot plegat, l’evasora fiscal no ha mostrat cap pudor a l’hora de reclamar un títol franquista.