Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’Eurocambra fa els ulls grossos amb Espanya: rebutja debatre la situació a Catalunya al plenari d’Estrasburg d’aquesta setmana

|

- Publicitat -

L’Eurocambra ha rebutjat aquest dilluns debatre la situació a Catalunya al plenari d’Estrasburg d’aquesta setmana. Amb 299 en contra, 118 a favor i 21 abstencions, la proposta del grup dels Verds/ALE no ha tirat endavant. En la intervenció durant el plenari per presentar la proposta, el co-líder del grup dels Verds/ALE, Philippe Lamberts, ha defensat que la qüestió catalana és un “problema polític” i ha lamentat que fins ara no se l’hagi donat una “solució política”. És per aquest motiu que ha reivindicat la necessitat d’un “debat serè” i “calmat” que porti a “trobar una solució política”.

L’eurodiputat socialista Javier Moreno ha justificat el vot en contra del seu grup perquè “no hi ha cap raó per tenir un debat sobre un afer que és intern”. A més, ha defensat que a Espanya hi ha una “democràcia moderna” i “forta” i que és un “estat de dret”. Per la seva banda, l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat ha intervingut per deixar clar que els populars votarien en contra de la proposta. La votació, però, s’ha hagut de repetir dos cops, després que l’eurodiputat irlandès Matt Carthy ho demanés i lamentés que l’Eurocambra s’hagi negat a “tenir un debat” sobre la situació a Catalunya.

Publicitat

El PSOE diu a l’Eurocambra que Torra ha donat suport a una entitat “investigada per terrorisme”

El PSOE ha assegurat al grup socialista a l’Eurocambra que el president Quim Torra ha donat suport a l’entitat “investigada per terrorisme”, Tsunami Democràtic. En aquest missatge a tots els eurodiputats socialistes, el partit de Pedro Sánchez acusa Torra de no condemnar les “manifestacions violentes” a Catalunya. “Per contra, Torra ha insistit a celebrar un nou referèndum d’independència, tot i que això ha sigut declarat il·legal”, diu el text. La delegació socialista ha demanat també en aquest missatge als companys de grup que els contactin “abans d’adoptar cap posició política” sobre Catalunya que pugui rebre el suport “dels moviments populistes i nacionalistes”.

Et pot interessar  Independentistes i socialistes defensen la llei d'amnistia a l'Eurocambra i remarquen l'aval de la comissió de Venècia

El PSOE ha enviat aquest missatge abans que es votés a l’Eurocambra la possibilitat de celebrar un debat sobre la situació a Catalunya arran de la sentència. Els socialistes exigeixen a Torra que reuneixi a “tots els partits polítics” a Catalunya “immediatament” per garantir un diàleg “representatiu” que inclogui totes les sensibilitats “no només les independentistes”. “Això seria un gest abans d’una eventual reunió amb Sánchez”, demanen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut