Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’Esquerra Independentista valenciana denuncia la impunitat de la policia amb el feixisme

|

- Publicitat -

L’Esquerra Independentista valenciana denuncia en un comunicat la persecució política patida durant l’últim 9 d’Octubre, la Diada del País Valencià. A l’escrit, emès per Endavant, l’organització d’esquerres denuncia una gran diferència en les actuacions policials quan són envers independentistes o grups feixistes, els quals resulten impunes.

Aquest fet va quedar demostrat el passat 9 d’octubre durant la diada del País Valencià, tal com apunta l’organització en el comunicat. A més d’Endavant, diversos partits i col·lectius també denuncien la impunitat davant símbols feixistes, mentre que els manifestants independentistes eren escorcollats o els intervenien les banderes.

Publicitat

Els partits i col·lectius s’han agrupat sota el moviment Esquerra Independentista, tal com explica el Diari La Veu, per denunciar aquesta situació. “No estem disposades a passar per alt la situació d’excepcionalitat que se’ns va imposar per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat sota la direcció de la subdelegació del govern espanyol“, manifesten.

La persecució política és “evident” segons el moviment, i contrasta amb la impunitat del feixisme “evidenciant, una vegada més, que aquest és part constitutiva de l’Estat i s’alimenta ideològicament de l’espanyolisme“. L’Esquerra Indepentista, tanmateix, no es doblega, i assegura que “no permetran que aquestes accions es traduisquen en por i desmobilització”, ja que  “quan el nostre poble pren consciència de classe i nacional esdevé una autèntica amenaça per a l’Estat”.

L’escrit conclou amb una crida a donar continuïtat als “espais unitaris” i a construir una “alternativa popular als governs actuals” que trenqui, a la vegada, amb el feixisme.

Et pot interessar  Una terrible agressió feixista durant la festa major de Castelló de la Plana causa una desena de ferits
Publicitat

Opinió

Minut a Minut