Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

L’Esquerra Independentista presenta una campanya per combatre la violència masclista

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista Feminista han presentat aquest dilluns  davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona, la campanya ‘Feminisme per canviar-ho tot’, que iniciarà el proper […]

Marina Almansa
Marina Almansa 19/11/2018

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista Feminista han presentat aquest dilluns  davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona, la campanya ‘Feminisme per canviar-ho tot’, que iniciarà el proper 25 de novembre, dia internacional en contra de la violència masclista. L’objectiu de la campanya és reivindicar la lluita feminista basada en els eixos de classe i d’alliberament nacional i consta d’un pla de lluita de deu punts contra la feminització de la pobresa.

“Dins del sistema capitalista i patriarcal i dins de l’Estat espanyol, les dones no tenim garanties de poder viure sense explotacions, opressions i sense patir violència”, ha expressat Adriana Roca, representant de l’Esquerra Independentista Feminista. Per la seva banda, la diputada cupaire Natàlia Sànchez, ha afirmat que “l’aliança del capitalisme i el patriarcat perpetua les violències contra les dones i sosté una lògica que ens fa més precàries”.

Entre les propostes, l’agrupament exigeix “treballar totes i treballar menys”, reivindiquen una educació i salut 100% pública i laica i en perspectiva feminista i exigeixen el dret a l’autodeterminació per la sobirania de les dones.

Relacionats