Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

L’Esquerra Independentista presenta una campanya per combatre la violència masclista

La proposta consta d'un pla de lluita contra la feminització de la pobresa i s'iniciarà el proper 25-N

|

- Publicitat -

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista Feminista han presentat aquest dilluns  davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona, la campanya ‘Feminisme per canviar-ho tot’, que iniciarà el proper 25 de novembre, dia internacional en contra de la violència masclista. L’objectiu de la campanya és reivindicar la lluita feminista basada en els eixos de classe i d’alliberament nacional i consta d’un pla de lluita de deu punts contra la feminització de la pobresa.

Publicitat

“Dins del sistema capitalista i patriarcal i dins de l’Estat espanyol, les dones no tenim garanties de poder viure sense explotacions, opressions i sense patir violència”, ha expressat Adriana Roca, representant de l’Esquerra Independentista Feminista. Per la seva banda, la diputada cupaire Natàlia Sànchez, ha afirmat que “l’aliança del capitalisme i el patriarcat perpetua les violències contra les dones i sosté una lògica que ens fa més precàries”.

Entre les propostes, l’agrupament exigeix “treballar totes i treballar menys”, reivindiquen una educació i salut 100% pública i laica i en perspectiva feminista i exigeixen el dret a l’autodeterminació per la sobirania de les dones.

Et pot interessar  La CUP reitera el "perill" que l'amnistia derivi en una "desactivació" del conflicte català i un enfortiment de l'Estat
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió