Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

L’Esquerra Independentista de Lleida reivindica el català aquesta Diada per la “deriva monolingüista” d’alguns partits

L'agrupació crida la ciutadania a "sortir al carrer" per "fer front a l'Estat" i a "l'onada reaccionària" de l'extrema dreta

|

- Publicitat -

L’Esquerra Independentista de Lleida, que agrupa la CUP, Endavant, Arran i SEPC, ha elaborat un manifest per reivindicar el català davant els “despropòsits deliberats” contra la llengua arreu de l’estat espanyol i per la “deriva monolingüista dels partits constitucionalistes” a la Paeria. En un acte aquest dilluns, han presentat les convocatòries unitàries de l’independentisme revolucionari per la Diada Nacional de Catalunya.

L’escrit, que es presentarà per la Diada, és una de les dues novetats que els grups independentistes han presentat per a la commemoració de l’Onze de Setembre, juntament amb una penjada massiva d’estelades als balcons. Esther Sancho, membre de la CUP, ha fet una crida a la ciutadania a “sortir al carrer” per “fer front a l’Estat” davant de qualsevol intent per “pacificar” el conflicte català i per combatre “l’actual onada reaccionària de l’extrema dreta”.

Publicitat

Ofrena floral i mobilització

L’Esquerra Independentista de Lleida farà la tradicional ofrena floral per la Diada a les 11 hores a l’antic convent del Roser. L’acte donarà pas a la mobilització convocada a les 12 hores a la plaça de la Paeria amb el lema ‘Som un poble que lluita, som Països Catalans’, que també es repetirà a altres ciutats catalanes al llarg del dia.

Des de la CUP Lleida animen la ciutadania a sortir al carrer l’Onze de Setembre per fer front a “l’actual onada reaccionària de l’extrema dreta” arreu de les Illes Balears, País Valencià i Catalunya, però també a Lleida ciutat després de l’entrada l’extrema dreta a la Paeria. “Estem veient com s’estan carregant les tintes, s’estan difonent discursos d’odi i s’està buscant enfrontar la diferència i qualsevol expressió de dissidència”, ha indicat.

Pel que fa a les dues novetats, aquesta setmana l’Esquerra Independentista enviarà el manifest que ha redactat en defensa del català a les associacions i entitats de la ciutat perquè aquelles que vulguin s’hi puguin sumar. D’altra banda, durant aquests dies previs a la Diada també repartiran estelades en diversos punts de la ciutat perquè la gent els pugui penjar al balcó.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut