Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’esperada nova temporada de “Crims” s’estrena amb la taca de l’ús majoritari del castellà per part dels entrevistats

|

- Publicitat -

El programa conduït per Carles Porta, “Crims”, s’ha guanyat la bona reputació de ser un dels formats més esperats per l’audiència de TV3. Però un contingut tan interessant, misteriós i ben presentat no priva el programa de ser criticat per un fet que hauria de ser escoltat per TV3 i pels mateixos realitzadors del programa: Molts dels testimonis, i el més greu, de policies catalans, parlen en castellà per parlar de fets passats.

Aquest fet no ha passat desapercebut a les xarxes socials, i les crítiques de molts usuaris van fer soroll a Twitter. Per una banda, hi ha qui es queixa de la falta de traducció simultània. Però sobretot, les crítiques assenyalen que agents del cos de Mossos d’Esquadra, els quals han de conèixer tant el català com el castellà, acabin utilitzant la llengua castellana en un programa i format dirigit a la població catalana i emès per la televisió pública.

Publicitat

Malgrat tot, el “cas de la Guàrdia Urbana” que va explicar Crims en l’episodi d’aquest dilluns, va acaparar la major part d’audiència amb un 20,3% de share.

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut