Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

L’espanyolisme més ranci demostra la seva catalanofòbia amb una pancarta contra el transvasament de Sagunt

Tot i que l'enviament d'aigua no afectarà el consum valencià, la mesura per ajudar Catalunya genera polèmica

|

- Publicitat -

L’extrema sequera que afecta Catalunya des de fa més d’un any ha obligat a prendre mesures dràstiques per tal de mantenir en mínims els recursos hidràulics. Una d’aquestes mesures, a banda de l’entrada en fase d’emergència del sistema Ter-Llobregat, ha estat la d’acordar l’enviament d’aigua dessalinitzada en vaixell des de Sagunt (València), pacte que van tancar ahir la Generalitat i el govern espanyol, amb el vistiplau del govern popular valencià. Un gest que, malgrat córrer a càrrec dels governs català i espanyol, ha posat en peu de guerra l’espanyolisme més ranci de València.

Tant el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, com a ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, han reiterat que es tracta d’una mesura que es vol “posar a punt” per tenir-la preparada per activar “en cas d’estricte necessitat”. En aquest sentit, el titular d’Acció Climàtica també ha recordat que l’aigua que vingui en vaixell “és una solució puntual” que es farà servir per abastir “equipaments estratègics”, com poden ser els hospitals. “No és la solució per la sequera”, ha subratllat.

Publicitat

Escasses hores després que Mascort i Ribera acordessin pagar a mitges el transvasament d’aigua de Sagunt (el qual tampoc no afectarà la demanda valenciana), l’espanyolisme desplegava ja una pancarta en contra la mesura. “No a l’aigua per a Catalunya” pot llegir-se a la pancarta, desplegada just davant la dessalinitzadora de Sagunt. Un missatge breu però concís, que fa palesa una vegada més la catalanofòbia que impera arreu de l’Estat espanyol, el qual tampoc s’ha mostrat mai interessat a pagar la construcció de dessalinitzadores a Catalunya per a mitigar aquestes situacions d’emergència. 

Et pot interessar  Els pantans del Ter-Llobregat freguen el 19,3% i el conjunt de les conques internes remunten fins al 18,3%
Publicitat

Opinió

Minut a Minut