Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’espanyolisme comença a escalfar el carrer contra els indults

|

- Publicitat -

La plataforma Unión 78, impulsada per persones com Rosa Díez, María San Gil o Fernando Savater, ha convocat una manifestació el diumenge 13 de juny a la plaça de Colón de Madrid en contra de la concessió dels indults als condemnats pel procés. Unión 78 és una plataforma “cívica i política” que es va presentar públicament fa un any amb l’objectiu de “defensar la democràcia i els drets de la ciutadania”. Aquest divendres, ha publicat un comunicat que crida la ciutadania a mobilitzar-se per mostrar el seu rebuig a la concessió d’uns indults “en contra dels criteris del Suprem”.

La concentració tindrà lloc a la plaça Colón de Madrid el diumenge 13 de juny a les 12.00 hores com una mostra de suport al poder judicial, “atacat pel Govern espanyol”, i “en defensa de la igualtat davant la llei de tots els espanyols”. Unión 78 denuncia els “atacs” de l’executiu de coalició i dels seus socis a la divisió de poders i a la igualtat davant la llei i es mostra “alarmada” pel “desmantellament progressiu de funcions de l’Estat”, que veu “reduït a un mer suport” d’un Govern espanyol “irresponsable i sectari” que creu que pretén “suspendre la Constitució per la via dels fets consumats”.

Publicitat

“No pensem tolerar passivament la conversió del xantatge en procediment polític normal”, avisen sobre la concessió dels indults als presos del procés, que a més subratllen que ja han manifestat la seva intenció de “reincidir”. “Aquests indults no tenen cap altre propòsit que conservar la majoria parlamentària per mantenir-se a La Moncloa a qualsevol preu”, lamenta la plataforma. Unión 78 considera així que ha arribat l’hora que la ciutadania surti al carrer per manifestar el seu rebuig a la “deriva política antidemocràtica” que “imposen” precisament els qui tenen l'”obligació” de defensar la Constitució i la unitat nacional.

Et pot interessar  Entitats ecologistes i juvenils s'organitzen per a manifestar-se el 8 de juny a Barcelona davant "la crisi ecosocial"

El PP ha descartat per ara sortir al carrer i ha anunciat que es bolcarà en la via parlamentària i en el debat públic. No obstant això, la diputada popular i exportaveu al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ja ha manifestat el seu suport a la concentració. Vox ja va avançar que convocarà mobilitzacions al carrer en cas que el Govern espanyol concedeixi els indults, tot i que encara no ha fet cap crida, i Cs ha convocat una concentració aquest mateix divendres davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut