Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Les xarxes deixen Edmundo Bal amb la boca oberta

El vicesecretari de Ciudadanos s’ha quedat amb un pam de nas en veure que la seva piulada no ha tingut la reacció que esperava. Molts usuaris de Twitter li han retret que es mostra contrari a Vox, però en canvi no té cap problema per pactar amb aquesta formació política

Redacció 22/09/2021
Edmundo Bal, vicesecretari de Ciudadanos, en declaracions en roda de premsa

El vicesecretari de Ciudadanos i diputat del Congreso, Edmundo Bal, ha fet una piulada a Twitter per mostrar la seva cara més democràtica i en surt escaldat. El polític de la formació taronja ha mostrat la seva “vergonya” pel fet que un diputat n’hagi insultat una altra i li hagi dit “bruixa” a la cambra espanyola.

Els fets van ocórrer ahir al Congrés, quan s’estava discutint la llei que impedeix resar a les portes de les clíniques d’interrupció voluntària de l’embaràs. Actualment, alguns grupuscles ultres, entre els quals hi ha membres de Vox, aprofiten el moment en què les persones gestants accedeixen al centre sanitari per tractar de coaccionar-les, insultar-les i assenyalar-les perquè canviïn la seva decisió d’avortar.

Davant d’aquests fets, Bal ha criticat que el diputat de Vox, José María Sánchez García, a més a més d’insultar la diputada, va fer cas omís de les crides a l’ordre i ignorar la normativa parlamentària.

Davant aquest sobtat atac de dignitat d’Edmundo Bal, diversos usuaris li han recordat que Ciudadanos, en alguns punts, té un plantejament molt similar al partit d’ultradreta i que en alguns casos fins i tot, són socis en ajuntaments i pacten amb ells. Així li han reclamat que facin un cordó sanitari si vol tenir credibilitat quan critiqui al partit d’ultradreta.