Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024
Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024

Les reclames de l’esquerra independentista valenciana: “Més autogovern per al poble valencià”

|

- Publicitat -

L’esquerra independentista del País Valencià reclama, sota el lema “Guanyem sobiranies”, més “autogovern per al poble valencià”, en el marc de la Diada del País Valencià, que va celebrar-se el passat diumenge, 9 d’octubre. La Comissió 9 d’Octubre va reunir prop de 2.000 persones el vespre d’ahir per defensar l’autogovern valencià.

Els manifestants reclamen “més autogovern, més drets lingüístics i un finançament autonòmica justa”, ja que és l’única manera de “poder donar resposta a les necessitats dels valencians, perquè només així es podran revertir les conseqüències de les diverses crisis i de la pandèmia, i posar fi a l’infrafinançament”, recull el Diari La Veu. A la vegada, també s’han reclamat més polítiques socials i s’ha exigit que tant la policia com la Delegació del govern espanyol “deixin de permetre comportaments com l’homenatge de la Policia a un membre de l’extrema dreta o aquesta impunitat amb la qual aquests grups marginals continuen actuant”, en referència a les agressions que grups d’extrema dreta van protagonitzar aquesta mateixa data l’any 2017.

Publicitat

Les organitzacions polítiques que van participar en la marxa d’ahir i que conformen la Comissió, que són Acció Cultural, per l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, per Ca Revolta, Decidim, Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, la Societat Coral el Micalet, el Bloc d’Estudiants Agermanats, els partits Compromís, Podem, Esquerra Unida del País Valencià i Esquerra Republicana del País Valencià i els sindicats CCOO i Intersindical, van marxar ahir sense incidents, malgrat viure’s moments de tensió arran de la presència de grups unionistes i espanyolistes. Al pas dels manifestants van poder-se veure banderes espanyoles, tot i que els insults van arribar quan va aparèixer el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut