Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

Les mentides d’Iceta: “Em vaig limitar a fer retuit d’una entrevista a Cercas”

El líder del PSC no només va compartir l’article, sinó que va redactar la idea principal de l’escrit ultranacionalista espanyol

Redacció
Redacció 08/05/2020
Pla mitjà del líder del PSC, Miquel Iceta, des del seu escó del Parlament, el 4 de gener del 2020

El cinisme de Miquel Iceta segueix sense arribar al seu límit. Després de la polèmica generada el passat cap de setmana per compartir un article de Javier Cercas, que assegurava que trobava més greu el referèndum de l’1-O que la crisi del coronavirus, ara ha declarat, en una entrevista al canal 3/24, que només es va “limitar a fer retuit d’una entrevista a Cercas“, i ha negat compartir-ne la idea principal: “A mi em colpeix molt més el que passa ara amb el coronavirus que la tardor del 2017, si bé l’1-O va ser una qüestió deliberada”. L’obvietat de la mentida que suposen les declaracions és ben fàcil de detectar donant un simple cop d’ull al polèmic tuit.

Iceta no només es va limitar a compartir l’article, com afirma ell mateix, sinó que en tots els articles que penja al seu perfil, redacta una línia amb la idea principal de l’article o el títol, i en el cas de Cercas no va fer una excepció. Per tant, va tenir tot el temps del món de pensar-se dues vegades si li semblava bé allò que estava redactant. Un fet que va suposar una allau de crítiques a la xarxa per part d’usuaris i també d’altres polítics com Carles Puigdemont.