Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

Les mascaretes seran obligatòries a partir dels 6 anys si no es pot mantenir la distància

L’ordre serà vigent des de dijous i mentre duri l’estat d’alarma

Avatar
Agències 20/05/2020
Una mà en primer pla sostenint un grapat de mascaretes a l'estació d'autobusos de Tarragona, a punt per repartir-les el 14 d'abril del 2020. (Horitzontal)

El govern espanyol ha publicat al BOE l’ordre sobre l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes, on concreta que se n’haurà de portar a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic “sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d’almenys dos metres”. L’obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se’n recomana l’ús entre els tres i els cinc. Queden fora d’aquesta obligatorietat les activitats en les quals, “per la pròpia naturalesa de les mateixes”, resulti incompatible el seu ús, tot i que no concreta quines. L’ordre és vigent des de dijous i mentre duri l’estat d’alarma i les seves pròrrogues.

Tampoc estaran obligats a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure’s agreujada pel seu ús. No n’hauran de dur tampoc aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència.

Relacionats