Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Les Joventuts d’ERC xoquen amb el Govern del seu partit per l’ampliació de l’aeroport

Asseguren que la reforma “és incompatible amb la lluita contra el canvi climàtic”

Agències 03/08/2021
El candidat de Jovent Republicà a la llista d'ERC al Parlament, Pau Morales, en un acte de Jovent Republicà a Barcelona. Imatge del 6 de febrer de 2021. (Horitzontal)

Les joventuts d’ERC, Jovent Republicà, han criticat l’ampliació de l’aeroport del Prat pactada entre el Govern de la Generalitat i l’executiu espanyol. En un missatge a Twitter han avisat que l’ampliació és “incompatible” amb la lluita contra el canvi climàtic i han assegurat que “promou un model econòmic precaritzador, insostenible i esgotat”. A la piulada han advertit que els joves dels Països Catalans “lluitaran per la biodiversitat i la vida”. El contundent missatge xoca, per tant, amb la decisió del Govern presidit pel seu propi partit, i s’alinea amb el missatge que també va compartir el president inhabilitat Quim Torra pel que fa a l’afectació cap al medi ambient.

El Govern va pactar en una reunió a Madrid aquest dilluns ampliar l’aeroport amb una inversió de 1.700 MEUR perquè es converteixi en un ‘hub’ internacional.