Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Les fake news de Donald Trump obliga les televisions a tallar en directe el seu discurs

El republicà acusa sense fonaments els demòcrates de “robar” les eleccions amb “vots il·legals” i “tripijocs”

Avatar
Agències 06/11/2020
U.S. President Donald Trump speaks about the 2020 U.S. presidential election results in the Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, U.S., November 5, 2020. REUTERS/Carlos Barria

L’actual president dels Estats Units i candidat republicà a les eleccions, Donald Trump, ha insistit aquest divendres a la matinada que el recompte és un frau per fer-li perdre els comicis. En una roda de premsa des de la Casa Blanca, Trump ha acusat els demòcrates de fer “molts tripijocs” perquè Joe Biden guanyi, i fins i tot ha parlat d’una “interferència històrica” dels grans mitjans de comunicació, les elits econòmiques i les empreses tecnològiques –Facebook i Twitter l’han censurat- per fer perjudicar-lo. “Comptant vots legals, guanyo fàcilment. Comptant vots il·legals, poden intentar robar-nos les eleccions”, ha etzibat.

“Estàvem guanyant en tots els estats clau, per molt, i de sobte els nostres números s’han anat reduint miraculosament, i no deixen que hi tinguem observadors legals” , ha criticat.

En un discurs polèmic i ple d’acusacions sense fonaments reals que cadenes com ABC, CBS o NBC han tallat en directe, Trump ha carregat també contra el vot per correu. “És fascinant com aquests vots per correu són d’un sol color”, ha dit, en referència al suport de Biden en el vot anticipat.

“No hi ha una onada blava, sinó una onada vermella”, ha assegurat l’encara president, deixant clar que no té intenció d’assumir la derrota, si finalment es materialitza. Trump, de fet, ha avisat que iniciarà els recursos necessaris als tribunals per guanyar les eleccions i ha advertit que, si cal, acabarà al Suprem -on va garantir una majoria conservadora recentment.

El recompte, que aquest divendres entrarà en el seu tercer dia, està molt ajustat, però el demòcrata Biden és el que té més opcions d’entrar a la Casa Blanca. Biden ha demanat “calma” als nord-americans fins que tots els vots estiguin comptats.

Relacionats