Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Les despeses de l’exhumació de Franco doblen la xifra que va donar el Gobierno

Va costar gairebé 120.000 euros sense comptar les despeses de l’helicòpter

Redacció 24/01/2020
Luis Alfonso de Borbón, Francis Franco i Jaime Martínez-Bordiú porten el fèretre de Franco a la sortida de la basílica del Valle de los Caídos

Les despeses relacionades amb l’exhumació i reubicació de les restes del dictador Francisco Franco, ja han costat gairebé el doble de la xifra que va dir el Gobierno que suposaria el trasllat del caudillo des del Valle de los Caídos fins al panteó de propietat estatal al cementiri de Mingorrubio-El Pardo.

L’Executiu de Pedro Sánchez va quantificar el cost en 63.000 euros, repartits en la seguretat del panteó, l’empresa funerària i la col·locació de les rajoles de marbre que tapen el sepulcre després de l’extracció. A això també se li ha de sumar la retransmissió de l’acte de l’exhumació, que va costar més de 34.000 euros, i les despeses de gasolina de l’helicòpter que es va utilitzar per transportar el cos, una xifra que Interior no ha volgut comunicar.

En total doncs, l’import ha ascendit fins als 114.555,48 euros, gairebé el doble de la quantitat que havia pressupostat el Gobierno durant la vigília de l’exhumació.