Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Les conseqüències de pactar amb Vox a Castella i Lleó: El reconeixement de la violència masclista trontolla

|

- Publicitat -

L’extrema dreta ja està fent de les seves pocs dies més tard d’aconseguir una coalició en un govern autonòmic com és el de Castella i Lleó, al qual el popular Alfonso Fernández Mañueco va accedir.

De fet, han passat pocs dies des de les declaracions del nou president, que va assegurar que no s’afectarien les polítiques contra la violència de gènere, però sembla que Vox va per un altre camí. El vicepresident de Castella i Lleó ja va dir en un tuit que “tractarem a totes les víctimes per igual, siguin homes o dones”, passant-se per la pedra qualsevol intenció de mantenir res pel que fa a aquest tema.

Publicitat

Tal com ha informat el diari Público, en l’àmbit autonòmic no es pot modificar la llei estatal contra la violència de gènere, però sí que pot aprovar-ne una altra que busqui “que totes les persones tinguin el mateix tractament a escala legal”. Davant les afirmacions del líder de Vox de la comunitat, a hores d’ara cap dirigent del PP s’hi ha pronunciat, a l’espera que tot quedi en un numeret més del masclisme de l’extrema dreta, que ja va fracassar al Congreso intentant impulsar una llei orgànica de violència intrafamiliar, rebutjada unànimement per la resta de partits.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut