Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Les bases de Podem donen carta blanca a la direcció del partit en la negociació amb Sumar

La direcció de Podem consulta les bases a contrarellotge sobre la possibilitat de concórrer en coalició amb Sumar al 23-J

|

- Publicitat -

Les bases de Podem han avalat —amb el 92,92% dels vots— donar carta blanca a la direcció del partit en la negociació amb Sumar sobre la possibilitat de concórrer en coalició a les eleccions generals del 23 de juliol. Només queden unes hores per registrar les coalicions per al 23-J, ja que el període acaba aquest divendres a les 23:59 hores.

La pregunta a la militància plantejava si “accepta que el Consell de Coordinació de Podem, seguint el criteri d’unitat que va marcar el Consell Ciutadà Estatal, negociï amb Sumar i, si és el cas, acordi una aliança electoral entre Podem i Sumar”.

Publicitat

En la consulta telemàtica que ha estat oberta menys de 24 hores hi han participat 52.829 persones. Del total de participants en la consulta, 49.089 han votat a favor (92,92%), 3.568 en contra (6,75%) i 172 en blanc (0,33%). Mentrestant, Sumar ha tancat l’acord amb Compromís que se suma al d’altres espais com Més Madrid, Catalunya En Comú, IU, Proyecto Drago o Aliança Verda.

El Consell de Coordinació de Podem, que tindrà l’última paraula en la negociació, està format per 25 persones entre les quals hi ha la ministra Irene Montero, el portaveu al Congrés Pablo Echenique i el president del grup parlamentari al Congrés Jaume Asens.

En un missatge a Twitter ahir dijous en què anunciava la consulta, la líder de Podem, Ione Belarra, va admetre que les negociacions “no estan essent fàcils”. La presència o no de Belarra i de Montero a una llista de Sumar i Podem s’ha convertit en un dels esculls de les negociacions.

Et pot interessar  Urtasun insta Illa a abandonar el projecte de Hard Rock si vol fer un veritable pla contra la sequera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut