Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’entorn de Puigdemont dona suport als mossos jutjats per acompanyar el president

|

- Publicitat -

Personalitats properes al president exiliat, Carles Puigdemont, han omplert la xarxa de dedicatòries i missatges de suport a Xavier Goicoechea i Carles de Pedro, els dos mossos d’esquadra que acompanyaven el president quan aquest es va anar a entregar a la fiscalia belga, un cop exiliat després dels fets de l’1-O, i així ho han declarat donant el judici a l’Audiència Nacional aquest dimecres.

Els missatges provenen des del mateix president Puigdemont, el qual ha recordat que aquest “a por ellos” ordenat per Felipe VI “continua amb la complicitat imprescindible del Gobierno del ‘diàleg'”. En la mateixa línia s’han expressat els presos polítics indultats Josep Rull i Jordi Turull, denunciant la “inacabable versió de l’A Por Ellos“.

Publicitat


La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha lamentat “no poder ser a Madrid” donant suport als dos mossos jutjats, però ha dit que van ser “servidors públics exemplars que vau mantenir el sentit del deure amb el nostre president”.

Però els missatges de suport no s’han aturat aquí, i altres entitats polítiques com ERC s’han personat a l’Audiència Nacional per acompanyar-los durant el judici, i més represaliats pel sistema espanyol, com l’activista Tamara Carrasco, també han dedicat unes paraules als mossos jutjats: “Hi ha persones que passen per la vida de puntetes i d’altres que trepitgen fort a cada passa”.

L’allau de missatges ha estat tal que el mateix Carles de Pedro es mostrava aclaparat en una piulada: “M’honora moltíssim el vostre suport. Visca Catalunya Lliure!”, ha exclamat.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut