Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

L’entitat Papers per a Tothom titlla Albiol de “racista” i critica la hipocresia al voltant de l’incendi de Badalona

L’organització afirma que no s’han produït morts sinó “assassinats”

Agències 11/12/2020
Pla mig de l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, on mostra un dels documents que certifiquen les actuacions fetes al voltant de la nau incendiada, el dia 11 de desembre de 2020. (Horitzontal)

Papers per a Tothom ha criticat el “racisme” de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i la “hipocresia” de les administracions en relació a l’incendi de la nau industrial ocupada a Badalona. L’entitat ha afirmat que la tragèdia “estava des de feia un llarg temps anunciada” i ha apuntat el consistori, el Govern i el Gobierno com a responsables. “No parlem de morts, són assassinats”, ha manifestat en un comunicat. L’organització ha afirmat que tots els alcaldes que han coincidint amb l’ocupació s’han “desentès” del tema i ha assegurat que Albiol només hi ha anat “per amenaçar els seus habitants”. “Un racisme no ocult i del que alguns partits es vanaglorien”, ha afegit.

A la Generalitat, l’ha acusat de no voler veure la situació i al Gobierno com a responsable de la política migratòria. Papers per a Tothom ha lamentat que aquest no és un fet aïllat i ha augurat que es repetirà en altres assentaments. L’entitat s’ha preguntat també quina resposta es donarà a les persones que hi vivien i que s’han quedat sense sostre.

Papers per a Tothom ha reivindicat que hi ha solucions i que passen per garantir un habitatge digne i papers i permisos de treball per a tothom.