Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

L’entitat espanyolista Escuela de Todos fa xantatge al Govern perquè apliqui la sentència del TSJC

|

- Publicitat -

L’entitat Escuela de Todos ha exigit al Govern que dicti “immediatament” les instruccions per “fer eficaç” el “model de conjunció lingüística” a l’escola catalana, i ha advertit que, si no ho fa, es personarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per “sol·licitar l’execució de la sentència”. L’agrupació es pronuncia així hores després que el tribunal hagi considerat ferma la decisió que obliga a impartir un 25% de classes en castellà.

Publicitat

Escuela de Todos recorda l’obligació del Govern de complir la sentència i demana a l’executiu català que no “aprofundeixi” en el “clima de crispació i enfrontament que intenta generar entre els catalans” en “rebutjar una obligació tan bàsica” com complir un mandat judicial.

“No hi ha cap raó que pugui justificar l’incompliment de la sentència, per la qual cosa convidem la Generalitat a assumir la nova realitat jurídica i a canviar el sistema educatiu català per adaptar-lo a la Constitució i a l’ordenament jurídic”, afirma Escuela de Todos en un comunicat escrit en castellà.

Per això exigeix al Departament d’Educació que dicti instruccions a “tots els centres educatius catalans” perquè “modifiquin els projectes lingüístics que no respectin almenys un 25% de matèries troncals o similars en castellà i en català”. Alhora, reclama que la Inspecció d’Educació garanteixi el compliment d’aquestes instruccions.

A més, l’entitat recorda al Gobierno que té “obligació de garantir” l’ensenyament en castellà “a tot el sistema educatiu espanyol, i això inclou també Catalunya”, per la qual cosa li exigeix que vetlli perquè el Govern compleixi la sentència del 25%.

Et pot interessar  El tendenciós retrat dels mitjans madrilenys de la Diada per debilitar l'independentisme
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió