Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’enèssima broma del PSOE: ara diu que té “voluntat absoluta” de col·laborar i esclarir l’Operació Catalunya

Rodríguez considera aquests fets constatats són “d’una gravetat absoluta”, però no esmenta el fet que la comissió d’investigació aprovada el setembre encara no s’ha constituït

Maria Garcia 01/03/2023
La ministra Isabel Rodríguez atén la premsa a la seu de l'AMB Data de publicació: dimecres 01 de març del 2023, 12:56 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró

La ministra i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, l’ha dita bona el migdia d’aquest dimarts, 1 de març, en assegurar que la Moncloa té “voluntat absoluta” de col·laborar amb la justícia i esclarir els fets de l’Operació Catalunya. Malgrat aquesta “voluntat”, la qüestió mai s’ha investigat a fons, tot i que el passat mes de setembre va aprovar-se la creació d’una comissió d’investigació, la qual encara no s’ha constituït, tal com va denunciar el passat dilluns Gabriel Rufián.

L’Operació Catalunya que l’Estat espanyol va orquestrar per tal de desacreditar el moviment independentista i els seus líders torna a estar en el focus, després que la justícia madrilenya acceptés investigar la denúncia de Sandro Rosell que vincula el seu empresonament preventiu amb la trama contra l’independentisme. L’Operació Catalunya va suposar la utilització de diversos mitjans i forces de l’Estat per tal de difondre notícies falses sobre la situació política a Catalunya, així com obrir investigacions de forma il·legal als líders del procés.

Rodríguez considera aquests fets constatats són “d’una gravetat absoluta”, ja que efectivament va suposar que les administracions públiques empressin mitjans, cossos i forces de l’Estat amb finalitats partidistes. No obstant això, si bé ha expressat la voluntat ferma de la Moncloa d’arribar al fons de la qüestió, no s’ha referit al fet que la comissió d’investigació, que només investigarà el govern del PP com a petició del PSOE per aprovar la mesura de crear-la, encara no existeix.

La ministra ha fet aquestes declaracions des de la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), acompanyada pel president de l’entitat municipal i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón; i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay.