Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

L’avís de Puigdemont als republicans que menystenen la figura de Valtònyc

El president exiliat adverteix que “fa un mal terrible a la causa que diuen defensar” davant la valentia del raper contra l’estat espanyol

Redacció 02/11/2021
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont i Josep Valtònyc

El dia de Tots Sants va ser agredolç pel que fa a la lluita partidista dels independentistes. D’una banda, l’alegria de veure grans noms electes que representaran el Consell per la República, i de l’altra, gent que tan sols ho veu com un moviment inútil més de Junts i dels cercles afins a Puigdemont. Però a banda d’això, ja fa un temps que el també exiliat raper Valtònyc rep crítiques pel fet de ser una figura propera a Puigdemont, encara que el músic hagi dit moltes vegades que difereixen de moltes idees polítiques.

El mateix president exiliat va sentenciar les picabaralles a la xarxa amb un missatge aquest dilluns al vespre: “Un país de la UE ha de canviar la seva legislació sobre la monarquia a resultes d’un cantant mallorquí, i hi ha cua de republicans nostrats per insultar-lo o menystenir-lo”. En una contundent piulada, Puigdemont avisa que malgrat que el raper planti cara a l’Estat espanyol, els insults i crítiques que rep constantment “fa un mal terrible a la causa que diuen defensar”. D’aquesta manera, el president legítim també pica l’ullet a un retuit de Gabriel Rufián que comparava la situació de Valtònyc amb la lluita d’una presa política com és Carme Forcadell. El cantant se’n va adonar i va exigir a Rufián que en lloc de fer “retuits lamentables” demani l’alliberament de Hasel i la revisió del codi penal espanyol.