Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

L’avís de Maragall a la CUP: “No s’amaguin darrere les assemblees”

|

- Publicitat -

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha demanat a la CUP que “no s’amagui” darrera de les assemblees. En declaracions a Ràdio4 i La2, Maragall ha exigit a la CUP que entri al fons de la qüestió i debati uns comptes que són “de transformació i de canvi”. El republicà ha destacat la importància que la majoria independentista doni suport als comptes. En ser preguntat sobre què passaria si la CUP no hi dona suport, Maragall ha afirmat que s’haurien de veure “quines alternatives s’ofereixen al Parlament” però ha afegit que això era entrar en terreny d’especulacions. D’altra banda, ha assegurat que estan “molt lluny” d’aprovar els comptes a l’Ajuntament de Barcelona tal i com estan plantejats ara.

Maragall ha afirmat que els pressupostos de la Generalitat per al 2022 segur que tenen qüestions millorables però ha defensat que tenen “totes les virtuts” per ser recolzats al final del procés.

Publicitat

El republicà ha explicat que la voluntat és anar “fins al final del camí” en la cerca de l’acord amb la CUP. “Això és l’encertat i el que hem de fer”, ha manifestat. Ha afegit que no es discuteix només un pressupost sinó la primera peça d’una estratègia comuna.

Sobre la taula de diàleg, ha valorat que la CUP “no l’ha desqualificat” i ha criticat que Junts fa “gesticulació” sobre aquesta qüestió.

Per últim, ha s’ha mostrat convençut que la negociació acabarà amb un referèndum “en un termini raonable”. En aquest sentit, ha defensat la taula de negociació i ha dit que li consta que està treballant.

Sobre Barcelona, ha afirmat que els comptes presentats pel govern d’Ada Colau i Jaume Collboni no plantegen el canvi de rumb que necessita la ciutat. Ha afegit però que els pressupostos s’han d’aprovar a finals de desembre i que estan a l’espera de si apareixen “correccions del no rumb”.

Et pot interessar  La CUP proposa una agència pública de traducció i doblatge de productes audiovisuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut