Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

L’avís de Laia Estrada als partits del Govern: “Reunir-se en secret amb Madrid per pactar atemptats climàtics no ajuda”

La diputada de la CUP alerta que s’està “malbaratant el 52%”

Àlex Huguet 03/08/2021
Pla mitjà de la diputada de la CUP-NCG Laia Estrada durant una roda de premsa al Parlament aquest 22 de juny de 2021. (Horitzontal)

La diputada i portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, Laia Estrada, ha tornat a parlar sense pèls a la llengua sobre la delicada situació en la qual es troba el pacte de Govern que va reunir una majoria independentista del 52%. En una piulada, Estrada fa referència al pacte entre Govern i Gobierno per tirar endavant l’ampliació de l’aeroport del Prat, recordant que és “mentida” que la CUP pactés dos anys d’estabilitat amb ERC i advertint que “l’acord implica una avaluació contínua programàtica i estratègica de l’acció del Govern”.

En aquest sentit, avisa que “reunir-se en secret amb Madrid per pactar atemptats climàtics no ajuda”, fent referència de nou al pacte per l’ampliació de l’aeroport, que no és prou clar a l’hora de concretar si acapararà molta zona verda. “És malbaratar el 52%”, ha etzibat Estrada a Twitter. En la mateixa línia s’ha expressat la diputada dels anticapitalistes al Congreso, Mireia Vehí, dient que aquest pacte “és una línia vermella”.