Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

L’autonomisme català demana al Govern que boicotegi la Diada

Units per Avançar demana a l’executiu catala que no autoritzi les concentracions de l’ANC per l’Onze de Setembre per la situació sanitària

Agències 02/09/2020
El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, en un moment de la seva intervenció davant de la Convenció Nacional de la formació.

Units per Avançar ha demanat al Govern que no autoritzi les concentracions que l’ANC planeja fer per la Diada. La formació de Ramon Espadaler l’emplaça a analitzar les dades sobre la covid-19 i escoltar les opinions dels experts i, en conseqüència, “no autoritzar cap tipus de concentració que suposi contravenir les mesures sanitàries dictades pel propi executiu català per a la contenció de la pandèmia”. Units per Avançar assenyala que la decisió sobre “eventuals concentracions massives” no es poden deixar a criteri de l’ANC. Espadaler ha reivindicat preservar “el dret a la salut” i ha recordat que el dret de maniefstació es pot exercir en formats “diferents o alternatius” a la presencialitat.

Espadaler considera “inacceptable” que el Govern pugui autoritzar concentracions en espais públics que puguin ser multitudinàries després que hagi prohibit qualsevol altra activitat que aplegui un nombre elevat de persones.

També critica que després que des de les institucions s’hagi apel·lat “a la responsabilitat de la ciutadania per no tenir reunions que superin les deu persones”, ara “es permetin uns contactes i altres no”.