Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Laura Borràs avança que l’anunci de Torra serà “transcendent”

La diputada de JxCat al Congrés apunta que dilluns “alguna cosa es va trencar”

Avatar
Agències 29/01/2020
Pla mitjà del president Quim Torra, la diputada Laura Borràs i el vicepresident del Parlament Josep Costa durant la reunió de JxCat a Brussel·les, el 9 de desembre del 2019. (Horitzontal)
La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha defensat que l’aprovació dels pressupostos és “absolutament prioritària”. Ho ha dit en una entrevista a ‘Los Desayunos’, de TVE, en què no ha volgut avançar-se a l’anunci que el president, Quim Torra, farà a les 12h. “No puc avançar res”, ha dit, però “no serà intranscendent”, ha afegit. Borràs ha reconegut que dilluns “alguna cosa es va trencar” quan se li va retirar a Torra l’acta de diputat i el president farà un anunci “en conseqüència”. Borràs també creu que el president del Parlament, Roger Torrent, “tenia les seves raons per fer el que va fer” però que ella no ho comparteix. “Nosaltres seguim estant al 4 de gener, quan els grups independentistes vam votar que la decisió de la JEC era un cop d’estat contra el Parlament de Catalunya”, ha afegit.
Algunes de les hipòtesis del que anunciarà Torra aquest dimecres al migdia són la remodelació del Govern, prescindir dels consellers d’ERC o convocar eleccions. “Són tres escenaris factibles”, ha dit Borràs perquè dilluns es va produir un “atropellament” als drets d’un diputat que és president, privant-li de la seva acta, que és “el més sagrat” ja que és fruit del vot dels ciutadans, i per tant entén que la decisió de la JEC és una “intervenció directa de les urnes”.

Sobre els possibles candidats de JxCat en cas que es convoquin eleccions, Borràs no s’ha volgut pronunciar sobre la seva possible candidatura ni la de cap altre i ha apuntat que són aquí per servir un projecte. Pel que fa a Torra, ha recordat que ell mateix ja va dir que no es tornaria a presentar a unes eleccions i que per tant, no seria una decisió derivada de la situació actual. Borràs ha afegit que Puigdemont sempre ha estat el seu president legítim.