Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

Comencen les obres de reforma del Xalet Soler de Girona que serà la Casa de la Tecnologia d’aquí a un any

|

- Publicitat -

ACN Girona – Aquesta setmana s’han iniciat les obres de reforma del Xalet Soler de Girona, que serà la casa de la Tecnologia d’aquí a un any, si tot va segons el previst. Es tracta d’un espai ubicat a la carretera de Barcelona i que acollirà el Museu de les Matemàtiques i un laboratori d’innovació social. A més, disposarà d’un espai dedicat a usos educatius i comunitaris. L’equipament està pensat per a la ciutadania i enfocat a potenciar sectors econòmics que poden contribuir al desenvolupament de la ciutat. Els treballs s’han inciat pels fonaments de l’estructura nova i per l’enderroc de les parts interiors de l’edifici. L’actuació va a càrrec de l’empresa Arcadi Pla I vol “potenciar el desenvolupament científic, la innovació I l’emprenadoria”.

Aquesta primera fase del projecte, té un cost d’1,3 milions d’euros. Està previst que es reformi l’edifici principal, a més d’instal·lar els elements necessaris per fer-lo accessible per a tothom. Per guanyar espai i comoditat, tant les escales com els ascensors i lavabos accessibles es construiran en un lateral de l’edifici. També es contemplen millores en la parcel·la i en el jardí del xalet i s’obrirà un accés a la casa per la plaça de Celestina Vigneaux i Cibils. 

Publicitat

En una segona fase, es preveu aixecar una sala polivalent annexa a l’edifici principal. Del xalet original se’n conservaran l’estructura exterior; la façana, i alguns elements d’interès, com balcons i terrasses. A banda, també es vol preservar alguns objectes de ferro forjat o ceràmica i la xemeneia de la planta principal. També es respectaran les quatre plantes actuals, que tindran un total de 732 m2 de superfície útil i 974 m2 de superfície construïda.

Des de l’Ajuntament destaquen que el projecte s’ha redactat amb criteris d’eficiència energètica i ambiental. L’objectiu és arribar a un consum d’energia “gairebé zero”. Entre altres aspectes, l’edifici comptarà amb plaques fotovoltaiques i un sistema de climatització per terra radiant amb producció de calor per energia geotèrmica. La il·luminació interior també serà eficient -gràcies a l’aprofitament de la llum natural- però també a la instal·lació de lluminàries LED i de detectors de presència en espais d’ús ocasional. A banda, s’aïllaran tots els tancaments.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió