Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

L’Audiència Nacional tanca les portes a la Generalitat pel cas Pegasus

L’Audiència Nacional assegura que la seva feina es limita a investigar als afectats de la Moncloa i no la seixantena d’espionatges catalans

Redacció 02/06/2022

Un altre pal per la Generalitat per part de l’Audiència Nacional. En aquesta ocasió el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4 José Luis Calama ha rebutjat de nou que la Generalitat es pugui personar en la causa que té oberta per la investigació de l’espionatge amb Pegasus. El Govern volia personar-se com acusació popular en la instrucció, però li han tombat. De fet, el tribunal no només ha denegat totes les al·legacions, sinó que ha menystingut els arguments de l’administració catalana retraient-li que comet un “error de fets”.

L’Audiència Nacional assegura que la seva feina es limita a investigar als afectats de la Moncloa i no la seixantena d’espionatges a polítics catalans, segons va informar CitizenLab.

Calama en la interlocutòria ha detallat que la seva investigació només es pot centrar en allò que ha confirmat el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), el Centre Criptològic Nacional que hauria detectat l’espionatge. Per tant, manifesta que únicament aclarirà els fets del president del Gobierno, Pedro Sánchez, i dels ministres de Defensa, Margarita Robles, el d’Agricultura, Luis Planas i el titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.