Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

L’Audiència de Madrid es retrata aturant la petició d’informació sobre Rajoy a Andorra per “l’Operació Catalunya”

|

- Publicitat -

La secció segona de l’Audiència de Madrid paralitza la comissió rogatòria d’Andorra contra l’expresident espanyol i exlíder del PP, Mariano Rajoy, i avala que tant Rajoy com l’exministre Cristóbal Montoro es personin en el procediment obert de la justícia andorrana per l'”Operació Catalunya”.

L’Audiència de Madrid va sorprendre setmanes enrere fallant contra l’expresident espanyol, Mariano Rajoy, en rebutjar que s’aturés la investigació a Andorra a l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy per suposada extorsió a directius de l’antiga Banca Privada d’Andorra (BPA) perquè facilitessin informació sobre comptes de polítics catalans. Ara, però, l’òrgan judicial s’ha tret la careta i, corregint la seva anterior decisió, ha acordat paralitzar la petició d’informació que la justícia andorrana havia fet de Rajoy i els altres investigats, com ara l’exministre Cristóbal Montoro; a la vegada, accepta que els dos acusats puguin personar-se en el procediment obert per la justícia andorrana, fet que es tradueix en el fet que ambdós podran recórrer les decisions judicials d’Andorra.

Publicitat

El tribunal va pronunciar-se contra Rajoy perquè ja s’havia respost la petició d’Andorra, segons informa l’ACN. Tanmateix, això no s’havia produït quan es va signar l’anterior resolució. D’aquí que, coneguts aquests fets, la secció ha declarat la nul·litat de les seves primeres interlocutòries.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut