Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

L’ANC s’oposa frontalment a l’Acord de claredat: “Només ha servit als estats per controlar unilateralment els referèndums”

L'Assemblea acusa el Govern de posicionar-se "fora de la legitimitat democràtica" i adverteix que si no treballa per la independència "ha de dimitir"

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha rebutjat l’Acord de Claredat que proposa el Govern de Pere Aragonès. “Els acords de claredat fins ara només han servit als estats per controlar unilateralment els referèndums”, ha manifestat en un comunicat.

En aquesta línia, l’entitat avisa que la proposta pretén assolir un referèndum on la mateixa nació catalana “renunciï a la independència autoimposant-se condicions abusives” que facin improbable la victòria independentista. Així mateix, considera que el procediment per tirar-ho endavant és “poc clar, llarg i feixuc” i que no es té en compte els fracassos i errors del passat. “L’Estat no està disposat a dialogar ni abans, ni ara ni mai”, insisteix.

Publicitat

L’ANC també recorda que Catalunya ja va protagonitzar “l’acte de sobirania més important en segles” amb l’1-O i lamenta que els membres del Govern s’instal·lin en la renúncia d’aquesta fita, abandonant del tot la via unilateral.

Et pot interessar  Contundent crítica de Puigdemont a Aragonès per l'Acord de Claredat: "S'imposa el camí partidista que no té cap consens"

Pel que fa a la taula de diàleg amb l’Estat, l’entitat presidida per Dolors Feliu retreu que era per “encarar la situació generada pel referèndum” legitimat a les urnes i “per seure i parlar de com fer efectiva l’autodeterminació”. Tanmateix, en vista de l’acumulació de fracassos, l’Assemblea veu aquest Acord de claredat com una distracció sense aval de la majoria independentista: “El Govern s’ha posicionat fora de la legitimitat democràtica”.

Igualment, assenyala el fet que el govern espanyol ha tornat a tancar la porta a qualsevol referèndum acordat. “El que és necessari és posar-se a treballar de debò per fer efectiva la independència amb estratègies clares, contundents i unilaterals”, afegeix. Finalment, l’ANC adverteix al Govern que si no està disposat a materialitzar la República Catalana, “ha de dimitir i convocar eleccions”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut