Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’ANC inicia la campanya #1MiliódeMascaretes

|

- Publicitat -

L’ANC ha engegat la campanya #1MiliódeMascaretes amb el doble objectiu de recaptar diners per a la recerca i el tractament de la covid-19 i, d’altra banda, per abastir la ciutadania de mascaretes no sanitàries. Poden participar a la campanya tant persones particulars com empreses, organitzacions i ajuntaments. Segons explica l’entitat a través d’un comunicat, els particulars poden fer donatius a través de la web 1miliodemascaretes.cat i oferir-se a formar part dels equips que confeccionen mascaretes. D’altra banda, l’ANC fa una crida a empreses, organitzacions i ajuntaments per fer una “distribució segura” de les mascaretes i seguint sempre les recomanacions sanitàries.

L’ANC remarca que “milions de persones han sortit als carrers en els moments més difícils” i que ara, davant la crisi pel coronavirus, “cal ser solidaris i lluitar des de casa”. Tot i que el repte és “ambiciós”, l’entitat afegeix que la societat ja ha mostrat sobradament del que és capaç i està convençuda que aquesta vegada també respondrà. Per aquest motiu, davant la “manca de recursos per a recerca” i pel tal d’abastir la ciutadania de mascaretes, l’ANC ha posat en marxa una nova campanya.

Publicitat

La setmana passada l’Assemblea anunciava que faria arribar 105 mil mascaretes d’ús no sanitari a la ciutadania. Les primeres unitats que es podien aconseguir a partir d’aquest dimarts als supermercats Bonpreu i Esclat s’han esgotat ràpidament i ja s’està treballant per fer arribar més lots.

Segons l’ANC, hi ha molts municipis la ciutadania ja s’ha organitzat per confeccionar i repartir mascaretes. En les poblacions que ja existeixin grups de solidaritat, l’entitat els convida a sumar-se a aquesta iniciativa ja sigui facilitant material o ajudant a confeccionar-ne.

Per altra banda, fa una crida a empreses, organitzacions i ajuntaments a fer una “distribució segura i seguint sempre les recomanacions sanitàries”, així com anima les empreses que tinguin goma o tela (100% cotó, amb tractament hidròfug i de com a mínim 220 grams) que donin el material.

Et pot interessar  Lluís Llach anuncia que es presentarà a les eleccions de l'ANC

Finalment, l’entitat recorda que les mascaretes són un material de protecció complementari i d’ús personal, sobretot necessàries en espais tancats, i que cal mantenir totes les altres mesures de protecció contra el virus.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut