Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

L’ANC deixa clar a Aragonès que la principal prioritat és la independència de Catalunya

Feliu insisteix que el que cal fer és "assolir" la independència i "afrontar-ne les conseqüències"

|

- Publicitat -

Continua la picabaralla entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu. La presidenta de l’entitat ha concedit dues entrevistes a Ràdio4 i Rac1 l’endemà de la Diada, en les quals ha adreçat les últimes declaracions del president. Després que Aragonès hagi respost a Feliu que aixecar la DUI suspesa “no serviria per a res si no va acompanyada de reconeixement internacional”, Feliu ha reblat que aquest reconeixement arribaria quan Catalunya “es reconegués independent”.

Durant el seu parlament a la manifestació independentista de l’11 de setembre, Feliu va reclamar que els grups independentistes “encarin l’assumpció de la declaració d’independència de l’1-O”, a la vegada que defensava aprofitar l’amnistia per aixecar la DUI suspesa l’octubre del 2017 i insistia en la “necessitat” de la llista cívica que proposa l’ANC de cara les pròximes eleccions catalanes. Aquestes propostes, tanmateix, s’han trobat amb la negativa i les crítiques del cap de l’executiu català, que no les veu amb bons ulls.

Publicitat

Sobre l’aixecament de la DUI, Feliu insisteix que el que cal fer és “assolir” la independència i “afrontar-ne les conseqüències”. “El reconeixement internacional vindrà quan Catalunya es reconegui”, ha subratllat. La presidenta de l’ANC, preguntada sobre la gestió dels recursos, el control de les fronteres, els impostos i, en definitiva, tota l’estructura d’un nou estat, ha argumentat que “tots els estats abans eren nacions que no ho eren, i cadascú ha caminat amb el que tenia”. La presidenta de l’ANC ha reiterat que el Pacte Nacional del Moviment Civil per la independència ja contempla una “mobilització sostinguda” per aguantar la DUI. “Un dels punts forts és aguantar-la al carrer”, ha insistit.

Et pot interessar  Aragonès fa una crida a obtenir la "força" necessària el 12-M perquè la Moncloa digui 'sí' al referèndum

Pel que fa a la llista cívica, Feliu ha defensat que cadascú té “dret” a presentar-se a les eleccions i que l’ANC “no necessita el permís de ningú”. La líder de l’entitat, a diferència del president de la Generalitat, creu que la llista sí que és “necessària”, perquè hi ha una “quantitat de vots que s’han perdut” per part de l’independentisme.

Finalment, ha criticat l’expresidenta de l’ANC i expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ahir va lamentar que l’ANC hagi “perdut la seva transversalitat”. Feliu ha replicat que Forcadell és una persona vinculada a un partit (ERC), i que la seva idea “no és transversal” sinó partidista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut