Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’ANC critica que els mitjans de la CCMA encara no admeten l’existència de presos polítics

|

- Publicitat -

La nomenclatura d’algunes expressions derivades del llenguatge per referir-se al món independentista català que utilitza TV3 cada cop inquieta més els sectors més crítics. Aquest dijous ha estat l’Assemblea Nacional Catalana qui ha recordat que “fins i tot organismes internacionals reconeixen l’existència de presos polítics”, i en canvi els mitjans de la CCMA “continuen sense anomenar-los com a tal”. “No s’havia acabat el 155?”, es pregunta l’Assemblea en una piulada on ha compartit titulars de notícies on TV3 i Catalunya Ràdio tracten de “presos independentistes” els presos polítics represaliats per l’estat i la justícia espanyola. Si estan controlats per partits del Govern, no haurien de parlar obertament d’exiliats i presos polítics? O potser tenen por que l’estat els veti per parlar clar?

Aquesta queixa de l’ANC arriba pocs dies més tard que TV3, per contra, hagi acceptat el “govern alternatiu” proposat pel PSC, sense posar-hi cometes, donant-lo per fet. De fet, Albano-Dante Fachín va criticar la manca d’ús d’aquestes cometes, a diferència d’altres mitjans que sí que ho han fet. Tot plegat és, com a mínim, preocupant.

Publicitat

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut