Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

L’ANC alerta que l’amnistia pot ser un “parany disfressat d’acord històric”

L'entitat independentista critica que "aquest acord no sembla que parli d'un nou referèndum ni de legitimar l'1-O"

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja ha analitzat l’acord entre ERC i el PSOE sobre l’abast que ha de tenir la llei d’amnistia que reclamen els partits independentistes a canvi del seu suport a la investidura de Pedro Sánchez. A través d’un missatge a Twitter, l’ANC alerta que una amnistia que s’utilitzi només com a “perdó des de l’Estat” pot acabar sent un “parany disfressat d’acord històric”.

L’ANC, que s’havia postulat en contra la llei d’amnistia perquè aquesta pot portar a una renúncia del dret a l’autodeterminació, reitera el seu missatge d’alerta després de l’entesa entre ERC i el PSOE, i l’imminent pacte que sembla que hi haurà entre Junts i el PSOE. A ulls de l’Assemblea, “qualsevol pacte d’investidura ha de servir per avançar cap a la independència“, i avisa que “aquest acord no sembla que parli d’un nou referèndum ni de legitimar l’1-O”.

Publicitat

Et pot interessar  L'Associació de Fiscals retreu a la Fiscalia General de l'Estat que els ocultés la petició d'un informe sobre l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut