Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

L’AMI aplaudeix el pacte ERC-Junts i insta a treballar per fer “efectiva la República Catalana”

L’entitat s’ofereix a treballar “colze a colze” des del món local per construir un nou estat

Agències 17/05/2021
Estelades a la Via Laietana de Barcelona al seu pas davant de la comissaria de la policia espanyola.

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha transmès aquest dilluns “satisfacció” després de l’acord de Govern entre ERC i JxCat perquè es mantingui “l’essència independentista a la Generalitat” i treballar per fer “efectiva la República Catalana. En un comunicat, l’entitat ha aplaudit el pacte i ha recordat que el nou executiu haurà de seguir el mandat independentista sorgit de les eleccions del 14-F. “Un treball que s’ha de veure materialitzat en cadascuna de les polítiques que s’impulsin des dels diferents departaments”, han apuntat. L’AMI s’ha situat al costat de l’executiu per treballar “colze a colze” i articular el món local a favor de la construcció d’un nou estat.

L’AMI ha celebrat aquest dilluns el darrer Consell Directiu abans de l’Assemblea General anual que es farà el 4 de juny a Tarragona amb el relleu a la presidència de l’entitat damunt la taula.

Fruit de l’acord signat després de les eleccions municipals, l’alcalde de l’Ametlla de Mar i actual vicepresident de l’AMI, Jordi Gaseni, presentarà candidatura per liderar l’entitat en substitució de l’actual president Josep Maria Cervera.