Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Lamentable imatge d’Espanya a Europa: La tercera economia que més es desploma el primer trimestre

|

- Publicitat -

Espanya és la tercera economia europea que més es va desplomar el primer trimestre de l’any, un 5,2% segons les darreres dades de l’Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea. Només està per darrere de França (5,8%) i d’Eslovàquia (5,4%). Després d’Espanya, Itàlia (4,7%), Portugal (3,9%) i Bèlgica (3,9%) són les que fins ara més han patit econòmicament la crisi del covid-19. L’economia alemanya ha retrocedit un 2,2%. Com ja apuntaven les dades preliminars publicades a finals d’abril el PIB de l’Eurozona va caure un 3,8% entre gener i març. Només Bulgària, Romania i Finlàndia han registrat creixements positius en aquest període. D’altra banda, el comerç entre països de l’Eurozona va caure un 12,1% al març.

Pel que fa al comerç internacional, les exportacions de l’Eurozona van caure un 6,2% al març, mentre que les importacions van disminuir un 10,1%. Aquest descens s’explica sobretot per la menor importació i exportació de productes energètics, el que també ha implicat gairebé una caiguda del 20% de les importacions de la UE des de Rússia.

Publicitat

A Espanya les exportacions a països de l’euro van caure un 5% i les importacions un 4%. El comerç internacional també s’ha ressentit de la crisi del covid-19 i el tancament de fronteres. Les exportacions d’Espanya fora de la UE van caure un 4% i les importacions un 9%.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut