Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’Aliança Lliure Europea reclama a l’Estat el reconeixement del dret d’autodeterminació de Catalunya

El partit ha aprovat aquest divendres per unanimitat el suport a la taula de diàleg entre l’Estat i Catalunya “sense cap límit en el debat polític”

Agències 15/10/2021
Conferència de l'Aliança Lliure Europea a Bastia, Còrsega, amb la participació del líder d'ERC Oriol Junqueras, el president del consell executiu de Còrsega, el 21 de setembre del 2021.

En l’assemblea general celebrada a Brussel·les, Aliança Lliure Europea ha donat llum verda a una resolució d’ERC que dona suport a continuar amb la taula de diàleg “sense cap límit en el debat polític” i “com a mecanisme per resoldre el conflicte polític”.

La resolució també demana una llei d’amnistia que “garanteixi la fi immediata de la repressió política i el retorn dels exiliats”. A més, el text reclama a l’Estat el reconeixement del dret d’autodeterminació de Catalunya i la celebració d’un referèndum d’independència.

Així mateix, l’Aliança Lliure Europea insta a adoptar una llei per establir un “marc per a l’exercici del dret d’autodeterminació de les nacions sense estat de la Unió Europea”.