Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’alcalde del PP de Badalona admet que va rebre un poder d’una societat ubicada a un paradís fiscal

|

- Publicitat -

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha admès que va rebre un poder general d’una societat a Belize, un petit paradís fiscal de l’Amèrica central, a través d’un compte obert des d’Andorra, com publica ‘El País’ en el marc de la investigació dels Papers de Pandora. En un comunicat, el popular explica que el 2005 va acceptar que se li atorgués el poder de la companyia, que havia d’emprendre projectes empresarials. El dirigent assegura que el projecte “va quedar sense recorregut” i ha defensat que no se’n va beneficiar. “No vaig obtenir ni rendiments, ni increment de patrimoni ni retribucions de cap mena. Mai vaig fer ús d’aquest poder mercantil”, continua García Albiol, que diu que és “una persona seriosa i honrada”.

Segons les informacions dels Papers de Pandora, García Albiol va rebre un poder general d’una societat de Belize que havia estat tramitada a través d’una gestora andorrana, vinculada al banc Andbank. Ho va fer al 2005. En el moment de la signatura, García Albiol era secretari de política municipal del PPC. Abans havia estat president i regidor a Badalona i secretari general del PP a Barcelona. La signatura va ser dissolta el 9 de desembre de 2015. La seva primera etapa de batlle a Badalona va ser entre el 2011 i el 2015.

Publicitat

L’alcalde de Badalona ha dit que no hi ha cap connexió entre aquest apoderament i la seva activitat política. “Responia únicament a la voluntat de fer projectes empresarials, però no es van dur a terme i mai van generar cap mena d’ingrés o increment patrimonial”, ha justificat.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut