Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

L’alcalde de València, Joan Ribó, afirma que la infiltració de l’agent de policia “vulnera drets i és contrari a un estat democràtic”

El batlle valencià apunta que “és necessària una investigació urgent”, en relació amb el cas d’espionatge als moviments veïnals

Maria Garcia 17/02/2023
Joan Ribó recollint el reconeixement com a capital verda europea 2024

L’alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó, ha condemnat la infiltració d’un agent de la policia espanyola als moviments populars i assemblearis del barri de Benimaclet, destapada aquesta setmana per ‘La Directa’. A través de Twitter, Ribó ha respost una interpel·lació feta per Cuidem Benimaclet, la principal entitat afectada per l’espionatge del talp espanyol, afirmant que els fets exposats “suposen una vulneració de drets i són contraris a un estat democràtic” i que és necessària una investigació per aclarir la situació.

“Què pensa al voltant de la vigilància infiltrada mitjançant un Policia encobert entre el veïnat de Benimaclet, mecanisme il·legal sense control judicial, que hem patit?”, preguntava l’entitat, després que representants d’aquesta es reunissin amb el mateix alcalde, i que una regidora reconegués la gravetat dels fets.

Ribó ha contestat la piulada de Cuidem Benimaclet condemnant l’espionatge per infiltració, tot subratllant que es tracta d’un mecanisme que vulnera drets i va en contra de l’estat democràtic en el qual se suposa que vivim. “Per això és necessària una investigació urgent que ho aclarisca”, ha afegit com a conclusió de la resposta al col·lectiu.