Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

L’Ajuntament de Barcelona proporcionarà ajuda humanitària a Gaza per abastir la població de menjar i aigua

L'Ajuntament de Barcelona donarà 300.000 a Gaza, que serviran perquè unes 10.000 persones rebin l'ajuda humanitària

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona donarà ajuda humanitària a la Franja de Gaza valorada en 300.000 euros, per tal de respondre de la forma “més àgil i ràpida possible” a l’emergència humanitària que viu la zona des del passat 7 d’octubre. Aquesta ajuda extraordinària arriba en el marc de l’acord triangular Tel-Aviv – Gaza – Barcelona, que l’actual alcalde, Jaume Collboni, va recuperar a principis de setembre després que l’exalcaldessa Ada Colay el suspengués durant mesos.

Els diners, que formen part d’una línia de subvencions extraordinàries que té la ciutat per donar suport a accions d’ajuda humanitària, serviran per abastir aliments i aigua. No obstant això, l’ajuda humanitària només abastirà a unes 10.000 persones, una xifra molt minsa tenint en compte que a Gaza hi viuen més de 2 milions de persones.

Publicitat

L’agermanament amb Tel-Aviv i Gaza compta cada any amb un finançament de 95.000 euros. Aquest any, però, la partida municipal s’ha ampliat per poder atendre a les víctimes dels bombardejos i del bloqueig i tall total de subministraments a la Franja de Gaza, segons ha explicat el consistori. En els darrers 25 anys, tal com ha indicat el consistori, i en el marc de l’agermanament amb la ciutat palestina i la ciutat israeliana, ‘han dut a terme “nombrosos” projectes de col·laboració a diversos nivells; i, de fet, l’Ajuntament avisa que actualment hi ha 12 projectes de cooperació que han quedat “aturats” per la guerra, entre ells, la formalització d’un conveni per contribuir al finançament de serveis de salut maternoinfantil.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut